Проект на казанлъшка детска градина получи финансиране от Министерството на околната среда

Малчуданите от ДЦДГ Детелина накараха публиката да настръхне от вълниение при изпълнението на техния Военен марш copy

Проектът „Еко – кът в детската градина“ на Държавна целодневна детска градина „Детелина“ към МО, гр. Казанлък спечели финансиране от Министерството на околната среда и водите и ПУДООС. Това се случи във връзка с провеждането на Националната кампания „Чиста околна среда 2015 г.“ към Министерството на околната среда и водите и ПУДООС. По този повод бе обявен конкурс  за разработване на проекти на тема „Обичам природата и аз участвам“. От общо 1012 постъпили проекта на общини, кметства, училища, обединени детски комплекси и детски градини, комисия взе решение и предложи да бъдат финансирани 234 проекта. Един от тези проекти е и „Еко – кът в детската градина“. 

 Проектът включва изграждане на мини зони с обособени еко лехи, алеи, новозасадени дръвчета и две беседки с пейки и маси за провеждане на нагледни практически ситуации на открито. Идеята е част от двора на детското заведение да бъде превърната в малко опитно поле, където децата практически ще прилагат усвоените знания и умения по метода „учене чрез правене“. Друга идея, заложена в проекта е тази да се изгради екологосъобразно поведение при децата и да се изясни ползата от разделно събиране на отпадъците. За тази цел на територията на детската градина ще бъдат разположени и 3 кошчета за разделно събиране.

Основната цел на проекта е повишаване на екологичната култура и стимулиране екологичното възпитание на децата. Чрез еко къта децата ще имат възможност да се приближат до природата – да я изучават и полагат сами грижи за нея, като разберат смисъла от нейното опазване.

Проектът ще бъде реализиран до края на октомври тази година. Негов изпълнител ще бъде колективът на ДЦДГ „Детелина“ към МО, с подкрепата на родителската общност, спонсори и доброволци.

Предвижда се в проекта да бъдат обхванати децата от всички възрастови групи. Малчуганите ще вземат активно участие в изпълнението на проекта – при подготовка на почвата, засяване на цветя и семена, засаждане на дръвчета, полагане на грижи за младите растения при провеждане на нагледни, практически ситуации и обучения на открито.

ДОЛИНА

– в. „Далина“, бр. 21

Вашият коментар

Filed under Новини, Новини от Казанлък

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s