Славена Дончева е Царица Роза на Павел баня

Slavena Doncheva- Carica Roza na Pavel bania

За 10-ти път в Павел баня бе честван Празника на розата и минералната вода.

С грандиозен спектакъл за избор на „Царица Роза“ на 4 юни бе даден старта на десетото издание на традиционния Празник на розата и на минералната вода в Павел баня. Празникът се организира ежегодно в рамките на 3 дни в края на втората седмица от месец юни от Община Павел баня, под патронажа на кмета Станимир Радевски.

Единадисетте претендентки за короната

18-годишната Славена Дончева от курортния град бе избрана от общо 11 претендентки за царската корона в Павел баня. За подгласнички на Царица Роза бяха избрани Юлиана Тръпчева и Теодора Нанева.

Водещ на спектакъла за избор на Царица Роза бе любимецът на павелбанската публика Драгомир Драганов.

Павелбанските красавици дефилираха пред публиката на Лятната сцена на  Централния площад в три кръга. Момичетата трябваше да спечелят сърцата и аплодисментите на публиката облечени в народни носии, спортно-елегантни дрехи и официални тоалети. Освен безгранична хубост, обаяние и сценично поведение, всяка претендентка за короната трябваше да демонстрира и интелект. Всичките единадесет красавици Славена Дончева от гр. Павел баня, Теодора Нанева гр. Павел баня, Юлиана Тръпчева от гр. Павел баня, Ивелина Чолакова от гр. Павел баня, Сабиха Осман от Павел баня, Людмила Йовева от Павел баня, Екатерина Тисова от с. Габарево, Таня Георгиева от с. Горно Сахране, Василка Данова от с. Александрово, Ваня Йовкова от с. Турия и Камелия Кънчева от с. Търничени разполагаха с няколко минути всяка да се представи индивидуално пред публиката, като разкаже интересни факти за себе си.

Царица Роза на Павел баня Славена Дончева ще бъде представително лице на Община Павел Баня до следващия Празник на розата и минералната вода през юни 2016 и ще придружава кмета на Общината на официални срещи и делегации в страната и чужбина.

Сценарият, хореографията и режисурата на тазгодишния спектакъл за избора на Царица Роза са дело на Недка Кавръкова, главен художествен ръководител на ансамбъл „Детелини“.

В грандиозния спектакъл в Павел баня участие взеха Йордан Марков и Клуб за спортни танци „Роза“ гр.Казанлък.

Със спектакъла за избор на Царица Роза кмета Станимир Радевски официално даде старт на Празника на розата и минералната вода – Павел баня ‘2015, и на Международния фолклорен фестивал. Във фолклорната фиеста участие взеха фолклорните състави на селата Горно Сахране, Долно Сахране и град Павел Баня, както и ансамбъл „Фантазия“ от град Лиски, Воронежка област, Русия. Лиски е побратимен град на Павел баня.

ДОЛИНА

– бр. 24, в. „Долина“

Вашият коментар

Filed under Новини, Новини от Павел баня

Вашият коментар