Детски футболен турнир за купа „Ирита“ стартира в Павел баня

futbolen turnir

В два поредни дни се провежда общински футболен турнир за купа „Ирита“ за деца. Турнирът стартира във вторник, когато участниците в първа група изиграха първите три срещи. В първото дерби за турнира за купа „Ирита“ сили премериха отборите на Горно Сахране – Павел баня, Търничени – Горно Сахране и Павел баня – Търничени. Осетеново – Тъжа. Няколко часа по-късно Тъжа среща отбора на Александрово и Осетеново – Александрово.
В турнира участват 6 отбора от общината, разделени в две групи.
Повече информация за финалните срещи и победителя в общинския футболен турнир за купа „Ирита“ очаквайте в следващия брой на вестник „Долина“.
Футболният турнир за купа „Ирита“ е с дългогодишна история. Преди повече от 18 години идеята за създаването на турнира подема покойният управител на печатница „Ирита“ Христо Станчев. С годините футболният турнир събираше все повече привърженици и радетели, превръщайки се в чакано за деца и родители спортно събитие. Традиционно турнирът за деца се провеждаше на стадиона на ПРО ЕАД – клон Павел баня. Значително по-късно в частната инициатива на Станчев се включва и Община Павел баня, чиито организатор на турнира е днес. Преди малко повече от година общинският съвет на Павел баня прие решение традиционния футболен турнир да запази името си за купа „Ирита“ и общината да продължи подхванатата добра инициатива на Христо Станчев, чието име трябва да стои редом до организаторите на всяко провеждане на турнира. Най-малко заради коректността и благодарността към един човек, който, без да има павелбански корени е създал нещо безкористно и не печелившо в частта изгода, но пък с идея и мисъл единствено и само за бъдещето на децата на Павел баня. Защото спортът е превенция на младия човек към посягане към други не толкова удачни забавления.

Яница Станчева
– бр. 25, в. „Долина“

Вашият коментар

Filed under Новини, Новини от Павел баня, Спорт

Вашият коментар