Павел баня си избра и Цар на минералната вода

IMG_20150606_142624

На снимката: Журналистът Румен Скрински, Царица роза и Царя на минералната вода

18-годишният Никола Дидов е Цар на минералната вода в Павел баня. Осемнадесет годишният Цар на водното богатство бе избран на атрактивно плажно парти в събота в Плажния комплекс на курортния град. Името на победителя измежду младежите в Павел баня съобщи Царица роза Славена Дончева. Младият Нептун бе коронясан на плажното парти лично от заместник кмета на Община Павел баня Йордана Енева. 

В събота с много настроение и усмивки бе даден и старта и на Плувно лято 2015 г. в курортния град. Младежи и малчугани от Павел баня взеха участие в различни спортни надпревари в басейна на плувния комплекс. Участниците показаха високо майсторство и премериха сили в различни стилове на плуване в минералните води на Павел баня.

Празникът на розата и минералната вода в Павел баня продължи в съботната вечер с атрактивно кулинарно шоу на площада в курорта.

Кулинарното вълшебство премина под надслова „Селските дворове“. То представляваше кулинарно шоу и изложба-базар на традиционни ястия, занаяти и др. В него взеха участие представители на всички населени места от общината.

Час по-късно жителите и гостите на града имаха възможност да наблюдават и празничното шествие с участието на кукерските и фолклорни състави от Павелбанска община.

Специални гости на тържествата бяха танцьорите от ансамбъл „Фантазия“ от град Лиски, Русия. В неделя любителите на фолклора имаха възможност да наблюдават Международния фолклорен фестивал.

В неделя от 10:00 ч. на Розовия масив на града, след водосвета за здраве, бе представен ритуал по „Розобер“. В розобера взеха участие и различни фолклорни състави от състави от Общината. От 11:00 часа в неделния ден в Розоварна – Павел баня, пред гости и жители на Павел баня бе представен традиционни и съвременни методи на розоварене.

Виктор Пеев

снимки: pavelbanya.eu

бр. 24, в. „Долина“

Вашият коментар

Filed under Новини, Новини от Павел баня

Вашият коментар